Dags för nya kostymbyxor

Det är rätt vanligt att man sliter kostymens byxor snabbare än kostymjackan eftersom man ofta använder dessa utan jacka och enbart med en snygg skjorta. När man behöver nya kostymbyxor så kan man ganska snabbt få fatt i ett snyggt par online. Det viktigaste är kanske att man tänker på att byxorna ska passa ihop med de tröjor och skjortor som man använder sig av och det kan ju även vara en fördel att kunna använda det nya paret med den jacka som man fortfarande vill ha då det blir fest eller då man ska gå på möte.

En enkel men snygg modell

Svarta kostymbyxor
Kostymbyxor i svart

Byxor som är enkla med snygga fungerar ofta bra både på jobbet och då man vill klä sig lite stiligare. Väljer man en enklare modell som ändå är elegant så kommer saker som skjortor, bälte och skor att avgöra vilket intryck man gör. Det kan vara smart att tänka på hur de kostymbyxor som man skaffar passar ihop med ens skor. Behöver man boot cut så är det enkelt att finna detta och det finns även rakare modeller. Tyget bör se propert ut men tänk på att det är bekvämare med rejäla material än syntetiska som även kan få ett väldigt glansigt utseende efter en tids användning.

Passa ihop med jacka

Om målet är att passa ihop en kostymbyxa med en redan existerande jacka så måste man förstås tänka på en hel del saker. En kostymjacka som har ett distinkt mönster kan vara lite svår att passa ihop med nya byxor. Här måste man kanske få samma tyg igen. Det som kanske kan fungera är att välja en modell som har en färg som passar ihop med den färg som är dominant i jackan. I en del fall så kan det vara allra bäst att satsa på ett helt nytt set och då kan man tänka på det att välja en färg och stil som sedan bli enkel att bygga på med nya byxor. Hittar man en riktigt fin kostym så är det alltid bra att skaffa fler än ett par byxor så att man har något att byta till då ett par slits ut.

Rätt storlek

Rätt storlek är inte alltid så lätt att finna. För en del så kommer kostymbyxor som har rätt storlek i midjan att vara på tok för långa och tvärtom. Det man kan göra är att använda sig av en sömmerska som kan rätta till en byxa som är för lång. Det här är en enkel sak så fokusera på att byxan sitter rätt runt midja och över baken. Här kan man vilja ha lite olika stilar och det kommer att påverka om man väljer en modell med hög midja eller en modell där midjan sitter lågt. Saker som utformning på fickor kan också påverka hur byxan ser ut så det ska man också tänka på då man väljer.