Vad är bandeauklänningar?

En av alla snygga bandeauklänningar
Bandeauklänning som passar perfekt som festklänning

Du har sett dessa klänningar på röda mattan i Hollywood såväl som på festen därhemma. Man kan lugnt säga att bandeauklänningar är populära och att de lär förblir så. Man måste inte se ut som Betty Boop för att passa i den här typen av festklänning men om man väljer en kortare variant så behöver man onekligen självförtroendet. Det här är inte för den som tycker om att täcka axlar och ärmar eller som känner att det är svårt att få upp bysten utan axelband. Med smarta tillbehör så kan man dock känna sig fullkomligt bekväm i en bandeauklänning som är utan axelband och ofta väldigt kort. Leta i ett helt ->galleri med bandeauklänningar <-.

Ett band om kroppen

Den här stilen har sina rötter i gamla Rom och det hör man på namnet. Bandeau är egentligen bara ett tyg-band som man virar om sin kropp. I det gamla Rom så hade man behåar som var i bandeau-stil och som inte gav mycket stöd men som ansågs snygga. Det finns fortfarande bikiniöverdelar i denna stil som helt enkelt är en tygbit som löper över bysten och runt ryggen. När man talar om bandeauklänningar så är det inte så att man har virat ett lakan runt kroppen. Det här är festklänningar med en distinkt stil och unika former. Längd kan variera men gemensamt är att det inte finns några axelband eller tyg som skyler axlar och halspartiet.

Kort eller långt

Man kan välja om man vill ha kort eller långt och det finns klänningar i bandeau-stil som är så korta att man kan undra vem som egentligen vill gå omkring i dessa. Om det blir för kort så blir det ju svårt att röra på sig utan att tala om för resten av världen vilken typ av underkläder man har på sig. Långa varianter ger ofta en gudinnelook som är mycket uppskattad. Dessa modeller anses också vara mycket eleganta så de passar bra till formella tillställningar. De kortare festklänningarna kräver sin kvinna och mod, men man kan finna längder som ligger precis vid knäet eller en bit under så att det blir lite bekvämare att röra sig fritt på festen.

Viktigt med tillbehör

Om man väljer en längre kjol för att ge ett mer elegant intryck så får man inte glömma viktiga tillbehör som en schal, vacker väska och kanske handskar. I och med att bandeauklänningar är bara upptill så kan det lätt bli lite kallt en svensk sommarnatt och då är det bra att ha en matchande schal eller cardigan till hands. Det här kan ju också kännas bra att ha då man inte vill upplevas som avklädd men ändå känner att en lite häftigare klänning i bandeaustil är att föredra. Med vackra skor och matchande smycken så får man verkligen ett utseende som en filmstjärna och samma bandeauklänning kan varieras på många olika sätt.