Var hittar man stövlar som passar?

Stövlar för alla tillfällen
Tre olika skinnstövlar

En person har breda fötter och tunna vader medan en annan har kraftiga underben och smala fötter… Det är inte alltid lätt att finna stövlar som passar men om man vet var man ska leta så blir det enklare att finna paret som är snyggt och bekvämt. En del finner en favoritbutik som alltid har precis det som passar perfekt medan andra har tur då och då. På nätet så måste man inte hålla tummarna för de rätta stövlarna för det finns så många butiker att välja bland att man med största sannolikhet kommer att hitta rätt inom några knapptryck.

Hur ser dina fötter ut?

En del tänker aldrig på det där med formen på fötter och ben, men om man har ovanligt breda fötter och vader så kan det vara svårt att finna stövlar som passar. Foten kanske har gott om plats men det går inte att stänga stöveln eller att ens komma ner med foten för att vaden är för stor för stövelmodellen. Eller så kanske man har en mindre vad som gör att stövelskaftet halkar och ser konstigt ut. Med tiden så upptäcker man vad som passar men om man undersöker formen på sina ben och fötter så kan man ju mycket snabbare avgöra vilken typ av boot som kommer att passa.

En modell som passar dig

När du hittar en stövelmodell som sitter bra så kan du alltid variera denna. Skotillverkare jobbar ofta med samma grunddesign och det som skiljer sig är material och färg. Det här gör att du ganska snart kan se precis vilken stövel som är bra för dig. Det kan räcka med en bild och det är därför som det är så enkelt att handla online i skobutiker som dessutom beskriver skon väl så att du med största sannolikhet får stöveln som du kommer att trivas med. Tänk på att boots ser olika ut beroende på vad man har för kläder. Jeans kräver en viss stil medan man kan vara lite friare om man har en kjol med knä-längd.

Handla på nätet

Om du aldrig har köpt kläder och skor online så kommer du att bli förvånad över hur enkelt detta är. Du kan snabbt finna stövlar som du gillar i en bra webbutik och sedan är det bara att köpa och vänta på leverans. Tänk på att välja en svensk butik även om det kan kännas lockande med ett sortiment från ett annat land. Svenska nätbutiker har regler som du förstår och de kan också ha väldigt stora sortiment. Faktum är att du ofta online kan finna modeller som inte längre finns i vanliga butiker. Det här beror på att webbutikerna har tillgång till leverantörer och lager på ett närmast obegränsat sätt och det är en stor fördel när du är ute efter den perfekta stöveln för breda vader och smala fötter.