En BH som ger rätt form

En bra behå är förstås först och främst till för att ge ett stöd men för många så används detta plagg också för att skapa en form som ser bra ut. Om man vill att brösten ska rundas av så gäller det att använda sig av en BH med hel kupa som lyfter och slätar ut medan en balconette eller push up kommer att ge en helt annan typ av form mer som en balkong. När man väl finner en modell som man trivs med så kan man variera färg och annat som gör att man upplever att man har underkläder som passar för olika tillfällen.

Platt, runt eller spetsigt?

En sport bh används framförallt vid träning.
Ett gäng olika sport bhar

Man kan skapa nästan vilken form som helst med en bra behå. Oavsett om man bär en tajt tröja eller en blus som sitter löst så kommer en BH att påverka hur tyget faller eller ligger över byst och mage. Man kan alltså påverka utseendet en hel del och det kan vara avgörande för att kläder ska kännas bekväma och se bra ut. Här kan man också tänka på det där med bröstvårtor som står ut. Detta är ju helt naturligt och det särskilt då man kanske ammar. Om man inte tycker att det är snyggt att se bröstens detaljer så kan man välja behåar som har extra vaddering och som därmed på ett definitivt sätt ger den form som man är ute efter. Även om du inte har testat detta och tycker att det verkar för mycket med en tjockare kupa så kan det vara värt att pröva och det även om man har större bröst.

Ett skönt material

Materialet måste vara skönt för annars så kommer det inte att kännas bra att gå med behån dagen lång. Dels så är det viktigt att tyget följer kroppens rörelser på ett naturligt sätt utan att för den sakens skull tappa greppet om bysten som ska hållas upp. Bomull är oslagbart vad gäller mjukhet men andra material kan också kännas skönt mot huden. Siden är vackert och romantiskt men inte alltid det bästa då man vill få en stretchform som verkligen ger ett gott stöd. Sedan ska man inte glömma bort att saker som att spets kan påverka hur behån känns mot huden. Ska BHn användas vid träning och sportutövande bör en speciell sport bh väljas. En stor samling av dessa finns på denna länk.

Möjlighet att justera

Det är ju inte bara kupan som avgör vilken form man får. Man måste även tänka på att skaffa en BH som går att justera. Här ska man kunna ställa om längden på axelband samt baktill. Tänk dock på att det inte blir snyggt när man drar åt för hårt och skapar valkar vid axelbanden samt runt ryggen. Det här syns tydligt under en tajt topp och även under lösare kläder och det är inte något att rekommendera.